Cine suntem

Să includem în procesul cultural, un public neconvenţional

Echipa noastră, formată din Camelia Neagoe, coregraf, şi Ana Maria Trandafirescu, organizator, a pornit acest proiect de la ideea egalităţii de şanse. Camelia este cea care a remarcat, in experienţa sa de predare, interesul deosebit al elevilor din sistemul de protecţie specială pentru dansul contemporan. Nu a durat mult până a apărut şi conceptul care să permită accesul la acest domeniu a unui număr cât mai mare de copii, considerând-o un beneficiu adus întregii comunităţi bucureştene.

Suntem convinşi de utilitatea acestor cursuri de dans atât la nivel fizic, cât şi psihic, prin dezvoltarea armonioasă a corpului şi crearea unei stări generale de bine. Dincolo de aceste beneficii, specifice mai multor forme de activităţi fizice, proiectul îşi propune să transmită principiile de bază ale unui proces de creaţie. Cu alte cuvinte, învăţând să ne exprimăm prin dans înţelegem limbajul din spatele oricărei forme de artă.

Ne bucurăm că intenţia noastră a fost înţeleasă întru totul şi de cei de la ARCUB Bucureşti, în timp ce partenerii Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului 3 au susţinut dintotdeauna interesul tinerilor pentru astfel de activităţi, care să le ofere opţiuni de dezvoltare a creativităţii.

Cu toate că suntem la început de drum, dorim continuitate pentru proiectul ‘Dansul deschide’, cu aceleaşi obiective cu beneficii atât pe termen scurt, cât şi lung. Crearea mai multor legături de parteneriat se va concretiza în extinderea grupului de beneficiari.

Ca absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Coregrafie, Camelia lucrează cu succes cu tineri şi copii din Bucureşti, ghidându-i în parcursul cunoaşterii propriilor mijloace de exprimare prin dans.

Date de contact:

Camelia Neagoe: camelia.neagoe@dansuldeschide.ro

Ana Maria Trandafirescu: anamaria.trandafirescu@dansuldeschide.ro