Desfăşurarea cursurilor de dans contemporan

Să includem în procesul cultural, un public neconvenţional

Desfăşurarea cursurilor de dans contemporan

 

Pregătirile pentru spectacol au început și la fel și emoțiile. Spiritul de echipă dezvoltat pe parcursul activităților de până acum ne ajută să fim eficienți, să criticăm constructiv și să ne luăm în serios rolul în lucrarea de final, ajutând astfel la dezvoltarea întregului spectacol. Astfel ideea capătă formă și fiecare mic succes ne dă încredere pentru mai departe.

Oriunde există moment de exerciţiu fizic există şi cunoaşterea corpului. Pregătirile pentru spectacolul “Fântâna nouă” au început, iar emoţiile încep să se simtă printre copii, dar şi printre profesori.

Fiecare mişcare lucrată în detaliu dezvoltă spiritul de echipă între copii şi ne ajută să eficientizăm timpul petrecut în sala de repetiţii. Orice mic success ne apropie de forma finală spectacolului, iar fiecare mişcare greşită ne aduce mai aproape de sincronizarea pe care o căutam.

Particularităţile fiecăruia ajuta la omogenizarea grupului iar legăturile dintre ei se strâng cu fiecare sesiune de repetiţii, tot mai mult. După primele întâlniri în sala de dans am putut să vedem tipurile de mişcări preferate de copii şi să lucrăm la miscarile unde întâmpină dificultăţi. Energia de care dau dovadă copii este uimitoare, iar suflul lor neostenit. Dificultăţile întâlnite sunt abordate ca o provocare şi caută metode eficiente de a remedia respectiva greşeală, mai mult, uneori propun sesiuni de stretching pentru a se încălzi şi mai bine.

Mişcările de dans contemporan îi încântă pe copii care, după ce au deprins mai bine aceste mişcări, au putut să se sincronizeze mai bine şi să simtă ritmul muzicii cu influenţe folclorice. Muzicalitatea genului anterior menţionat le dă copiilor posibilitatea de a nu simţi când s-au scurs orele destinate antrenamentului şi repetiţiilor.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău