Despre proiectul Dansul deschide

Să includem în procesul cultural, un public neconvenţional

Despre proiectul Dansul deschide

Proiectul “Dansul deschide” a fost gândit pentru a include în procesul cultural un public neconvențional, al cărui acces la acest domeniu este limitat. Ne adresăm unui grup ţintă format din copii/tineri instituţionalizaţi cu vârste între 14-18 ani, care au ocazia să participe la 3 luni de cursuri de dans contemporan şi expresivitate corporală, finalizate printr-un spectacol coregrafic pentru tineri/adolescenţi (adaptare coregrafică după opera “Iona”, Marin Sorescu).

Astfel, proiectul pune în valoare identitatea culturală naţională prin folosirea unei opere a unui autor roman drept suport pentru scenariul coregrafic. Spectacolul rezultat va putea fi înscris în festivaluri naţionale şi europene de gen, promovând în acest fel cultura locală într-un spaţiu extins.

Prin parteneriatul cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului 3, aproximativ 20 de copii din sistemul de protecţie specială au ocazia să participe mai întâi ca elevi ai cursurilor de dans contemporan şi mai apoi ca interpreţi în spectacolul final într-un proiect cultural. Prin aceasta, abordăm un nou tip de public şi facilităm accesul la cultură unor copii/tineri dintr-un mediu socio-economic defavorizat.

Cursurile s-au desfăşurat cu bucurie, de trei ori pe săptămână în sala pusă la dispoziţie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului 3, în zona Dristor, Bucureşti. Bineînţeles, tinerii au fost încântaţi de această formă de mişcare şi chiar entuziasmaţi în privinţa spectacolelor din Octombrie 2016.

Unul din rezultatele aşteptate şi în continuă îmbunătăţire este introducerea şi dezvoltarea dorinţei de cunoaştere a mediului cultural prin intermediul dansului contemporan, precum şi a creativităţii în general a grupului beneficiar. Impactul asupra grupului de copii din sistemul de protecţie socială precum şi a comunităţii este unul pozitiv, generând cunoaştere, implicare, reacţii de continuitate.

 

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău